Vasarą gausiai užderėjusius pačių augintus pomidorus verta užsišaldyti ir riekelėmis. Taip šaldant išlieka neprilygstamas naminių pomidorų kvapas ir skonis. Riekelėmis šaldyti pomidorai puikiai tinka picoms, apkepams, troškiniams, sriuboms – į juos pomidorus galime dėti tiesiai iš šaldiklio, atitiprinti nereikia. Taip pat tokiais pomidorais puikiai paskaninsime sumuštinius – šiuo atveju šaldytas pomidorų riekeles atitirpinkime kambario temperatūroje 10 minučių. Tik salotoms tokie pomidorai netiks – tirpinant iš jų išbėga pernelyg daug vandens, pomidorai salotose sukrenta.
Šaldome pomidorus riekelėmis:
1. Nuplautus pomidorus supjaustome plonomis riekėmis.
2. Dedame vienu sluoksniu ant padėklo ar pjaustymo lentelės ir palaikome šaldiklyje apie 0,5 valandos, kad pomidorai lengvai apšaltų. Ilgiau nelaikome, nes juos bus sunku nuimti nuo paviršiaus ant kurio šaldome.
3. Sparčiai perkeliame pomidorus nuo lentelės ar padėklo į šaldymo maišelį ir paliekame toliau šalti šaldiklyje bent vienai parai.
Tokiu būdu riekelėmis šaldyti pomidorai išliks birūs, juos galėsite lengvai atskirti vieną nuo kito.
Nuotraukos: ©Sumani virtuvė