Kiaulienos sprandinė gali tapti vienu tų puikių patiekalų, kuriuos gamina orkaitė, o ne mes patys. Tereikia apibarstyti tinkamais prieskoniais ir pašauti kepti. Ir būtinai – kepimo indą uždengti dangčiu ar bent folijos lakštu. Tada mėsa pusiau kepa, pusiau troškinasi, patiekalas pagaminamas minkštas, sultingas ir labai skanus. O mes tuo tarpu galime užsiimti savais reikalais, pietų ar vakarienės karšto patiekalo gamybai tesugaišę apie 10 minučių.
4 pietaujantiems-vakarieniaujantiems:
- 500-600 g sprandinės
- 1-2 šaukštų baziliko acto
- 3 šaukštų aliejaus (saulėgrąžų arba rapsų)
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio Provanso žolelių (arba šakelės čiobrelių, kelių lapelių baziliko)
- juodųjų pipirų
Gaminame greitai paruošiamą kiaulienos sprandinę orkaitėje:
1. Mėsą supjaustome kelių centimetrų pločio riekėmis. Apšlakstome aliejumi bei baziliko actu, įtriname druska ir žolelėmis, pipirais. Galime palikti marinuotis nuo kelių valandų iki paros, o galime ir iš karto kepti.
2. Mėsos pjausnius sudedame į kepimo indą su dangčiu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 1,5 valandos. Jei sprandinės kepsnius valgysime su keptomis bulvėmis, įdėkime jas nuluptas ir apibarstytas druska bei kmynais, mėsai likus kepti apie 40 minučių. Uždengę dangčiu kepkime viską kartu, o, kad bulvės dailiai apskrustų, likus kepti 10 minučių, dangtį galime nuimti.
Nuotrauka: ©Sumani virtuvė