pesto su graikiniais riešutais arba tegyvuoja bazilikai
» » Pesto padažas su graikiniais riešutais – tegyvuoja bazilikai!

Pesto padažas su graikiniais riešutais – tegyvuoja bazilikai!

Kas galėtų su bazilikais rungtis savo kvapo intensyvumu, skonio gama ir plačiu pritaikymu virtuvėje? Ogi pesto padažas – pagamintas iš tų pačių aromatingųjų bazilikų! Su juo paprasčiausi marakonai virs gardžia beveik šventine vakariene, pesto gali lydėti įvairius mėsos, žuvies, trapios tešlos patiekalus, juo galime aptepti tiesiog skrudintuve ar orkaitėje pakepintą baltą duoną, kukurūzų traškučius, įvairiausius krekerius bei duoniukus.

pesto padažas su graikiškais riešutais

Dažniausiai pesto gaminamas su kedrų riešutais, tačiau tikrai labai gardu juos pakeisti mažiau kainuojančiais, bet taip pat gerų dalykų kupinais graikiniais riešutais. Česnako recepte dedame gan daug, jei mėgstate švelniau, pamažinkite 1-2 skiltelėmis.

Reikės:

  • 50 g šviežių baziliko lapelių
  • 4 skiltelių česnako
  • 30 g graikinių riešutų
  • 2 šaukštų tarkuoto Parmezano tipo sūrio
  • 100 ml tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų

Pesto padažas su graikiniais riešutais – gaminimo eiga:

  1. Baziliką su česnakais ir graikiniais riešutais dedame į virtuvės kombainą, pilame apie 50-60 ml alyvuogių aliejaus ir viską susmulkiname. Iki vientisos košelės smulkinti nereikia, skaniausia, kai padaže tebesijaučia česnako ir graikiškų riešutų rupios kruopelės.
  2. Beriame tarkuotą sūrį, pilame likusį aliejų, pagardiname pagal skonį druska bei pipirais ir dar kelis kartus prasukame kombaine. Pesto paruoštas!

Pagamintas pesto padažas su graikiniais riešutais laikomas uždarymate indelyje šaldytuve. Jį sunaudoti reikėtų per 5-7 dienas. Turėkime minty, kad pesto galime sušaldyti šaldiklyje. Tuomet skaniuoju padažu patiekalus galėsime paskaninti gerokai ilgesnį laiką. Ypač patogu užšaldyti ledukų formelėse – vienai lėkštei pagardinti skirtomis porcijomis.

kaip pagaminti pesto geriausias receptas

Nuotraukos: ©Sumani virtuvė