prieskoniai sriubai kada kokius naudoti
» » Prieskoniai sriubai – kada kokius naudoti?

Prieskoniai sriubai – kada kokius naudoti?

Prieskoniai sriubai – kokius berti į mėsos sultinį, kuriais gardinti jaukią moliūginę, o kuriais tradicinius barščius? Gardaus maisto paruošimas – tikras menas, kurį kuriant prieskoniai tiesiog būtini. Be skoninių savybių, prieskoniai, kurie yra ne kas kita, kaip itin aromatingi augalai, turi ir maistą konservuojančių, virškinimą gerinančių ir net gydomųjų savybių. Apžvelkime dažniausiai naudojamus prieskonius populiariausioms sriuboms. Tik nenaudokime jų visų kartu – pasirinkime labiausiai patinkančius ir pasitelkę juos kurkime savosios virtuvės šedevrus.

Prieskoniai mėsiškai sriubai

Aštri paprika, ciberžolė, česnakas, svogūnas (laiškai ir galva), petražolė (šaknys ir lapai), porai, džiovinti grybai, juodieji pipirai, kalendra (sėklos ir lapai), krapai, lauro lapai, gelsvė, kmynai, bazilikas, čiobrelis, raudonoji paprika, rozmarinas, raudonėlis.

Prieskoniai daržovienei

Agurklė, ciberžolė, česnakas, svogūnas (laiškai ir galva), petražolė (šaknys ir lapai), poras, džiovinti grybai, juodieji pipirai, mairūnas, morka, krapai, kraujažolė, lauro lapai, gelsvė, kmynai, bazilikas, čiobrelis, raudonoji paprika, šalavijai, mėtos.

Prieskoniai žuvienei

Svogūnas (laiškai ir galva), česnakas, juodieji pipirai, raudona ir aštri paprika, kvepiantys pipirai, rozmarinas, šalavijas, čiobrelis, levanda, lauro lapai, kmynai, mairūnas, muskato riešutas, bazilikai, gelsvės, kalendra, juozažolė, čiobrelis, krapai, petražolė (šaknys ir lapai), ajerai.

Prieskoniai bulvienei

Svogūnas (laiškai ir galva), česnakas, juodieji pipirai, muskato riešutas, kmynai, lauro lapai, kraujažolė, pastarnokas, mairūnai.

Prieskoniai agurkinei

Svogūnas (laiškai ir galva), česnakas, juodieji pipirai, krapai, citrina, kaparėliai, kmynai, gelsvė, bazilikas.

Prieskoniai barščiams

Česnakas, svogūnas (laiškai ir galva), juodieji pipirai, slyvos (šviežios, šaldytos, džiovintos), citrina.

Prieskoniai grybienei

Svogūnas (laiškai ir galva), česnakas, juodieji ir kvepiantys pipirai, aštri paprika, kietis, rozmarinas, kmynas, gelsvė, bazilikas, muskato riešutas, čiobrelis, krapai, petražolė, kalendra (sėklos ir lapai).

Prieskoniai pupelių sriubai

Svogūnas (laiškai ir galva), česnakas, juodieji pipirai, kmynai, mairūnas, muskato riešutas, bazilikai, gelsvės, kalendra, juozažolė, čiobrelis.

Prieskoniai kopūstų sriubai

Kmynai, juodieji pipirai, svogūnas (laiškai ir galva), česnakas, lauro lapai, saldi ir aštri paprika, mairūnas, raudonėlis, kalendra, agurklė, petražolė (šaknys ir lapai), krapai.

Prieskoniai raugintų kopūstų sriubai

Česnakas, svogūnas (laiškai ir galva), džiovinti grybai, juodieji pipirai, gelsvė, bazilikas, kmynai, rozmarinas, kadagio uogos, lauro lapai.

Prieskoniai žirnienei

Česnakas, svogūnas (laiškai ir galva), juodieji pipirai, gvazdikėliai, čiobrelis, lauro lapai, muskato riešutas, kalendra, džiovinti grybai.

Prieskoniai pomidorinei sriubai

Šafranas, bazilikas, kmynai, gelsvė, čiobrelis, lauro lapai, petražolė, krapai, svogūnas (laiškai ir galva), česnakas.

Prieskoniai svogūnų sriubai

Svogūnas (laiškai ir galva), česnakas, juodieji pipirai, gelsvė, kmynai, bazilikas, muskato riešutas, krapai, petražolė (šaknys ir lapai).

Prieskoniai moliūginei sriubai

Svogūnas (laiškai ir galva), česnakas, čiobrelis, salieras, morka, muskato riešutas.

prieskoniai sriubai sumani virtuve

Nuotraukos: ©Sumani virtuvė