Skaniausia obuolienė su cinamonu

Kategorija kasdienė virtuvė, receptai | 0

Gardžiausia skaniausia obuolienė išverdama beriant cinamono – šis prieskonis tiesiog sukurtas draugauti su obuoliais. Jei turime džiovintų žievelių iš ekologiškai augintų apelsinų (prieskoniams rekomenduojame naudoti tik tokių vaisių) ar keletą gvazdikėlių, juos taip pat galime panaudoti suteikiant obuolienei naujų skonio … Daugiau…

Aitriosios paprikos žiemai – konservuojame, šaldome, džioviname

Aštraus maisto mėgėjams aitriosios paprikos suteikia daugybę galimybių patiekalus pagardinti liepsningais skoniais. Aitriąsias paprikas žiemai galime džiovinti, šaldyti, paruošti iš jų aštrių padažų ar kitaip užkonservuoti. Atminkime, kad ruošiant šias daržoves, yra būtina išimti sėklytes – sėklytėse slypi labai didelė … Daugiau…

Riekelėmis šaldyti pomidorai – kvapnūs ir skanūs

Vasarą gausiai užderėjusius pačių augintus pomidorus verta užsišaldyti ir riekelėmis. Taip šaldant išlieka neprilygstamas naminių pomidorų kvapas ir skonis. Riekelėmis šaldyti pomidorai puikiai tinka picoms, apkepams, troškiniams, sriuboms – į juos pomidorus galime dėti tiesiai iš šaldiklio, atitiprinti nereikia. Taip … Daugiau…

Paprastas, bet labai gardus moliūgų pyragas su rupiais miltais

Kepiniai su moliūgais – puikūs: purūs, drėgni, primenantys meduolius ir labai kvapnūs. Toks yra ir šis, paprastai pagaminamas moliūgų pyragas – jaukiai sekmadienio popietei ar kitai progai, kai deserto gamybai tenorime sugaišti menką valandėlę. Pyragui prireiks moliūgų tyrės, kaip ją … Daugiau…