befstrogenas gardziai ir paprastai troskinta jautiena
» » Befstrogenas – gardžiai ir paprastai troškinta jautiena

Befstrogenas – gardžiai ir paprastai troškinta jautiena

Kategorija kasdienė virtuvė, receptai | 0

Befstrogenas – neabejotinai vienas skaniausių ir paprasčiausių būdų paruošti troškintą jautieną. Tai nepakeičiamas maistingas patiekalas sočiai žiemos vakarienei ar pietums – jaukus, sušildantis ir tiesiog tirpstantis burnoje. Ir labai demokratiškas – tinka bene su visais įmanomais garnyrais – virtos ar keptos bulvės, bulvių košė, grikiai, ryžiai, kuskusas, bulguras, makaronai – su viskuo šis jautienos troškinys dera puikiai. Iš daržovinės dalies irgi daug derančių palydovų – švieži pomidorai bei agurkai, rauginti kopūstai, burokėlių mišrainės, lapinės salotos ir kita. Tačiau ypatingai prie befstrogeno tiks traškūs rauginti agurkai.

jautiena kaip pagaminti kad būtų minkšta

4 valgytojams reikės:

  • 500–600 g jautienos kumpio, mentės ar guliašinės mėsos
  • 1 didelio svogūno
  • 1 morkų
  • 2 šaukštų aliejaus kepimui
  • 2 šaukštų pomidorų padažo arba kečupo
  • 2 šaukštų miltų
  • 1 šaukštelio kmynų (nebūtinai)
  • 1 šaukštelio džiovintos gelsvės (nebūtinai)
  • 1 šaukštelio džiovinto baziliko (nebūtinai)
  • druskos
  • 2 šaukšų grietinės
  • svogūnų laiškų, petražolių (nebūtinai).

Apie prieskonius – ypatingai skanu befstrogeną pagardinti prieskonių trio: džiovintais bazilikais, gelsvėm ir kmynais. Jų neturint, galime rinktis kitas žoleles – čiobrelį, raudonėlį ar šalaviją.

Gaminame befstrogeną – gardžiai ir paprastai troškintą jautieną:

1. Jautieną supjaustome skersai raumens plonais ilgais makaronais. Apibarstome druska.

2. Svogūnus supjaustome griežinėliais, morkas – kubeliais.

3. Ant stiprios ugnies įkaitiname keptuvę be aliejaus. Dedame į ją supjaustytą mėsą ir kepame kol išgaruos visos sultys ir jautiena liks sausa. Tada pilame aliejų, beriame pjaustytas morkas, po minutės – pjaustytą svogūną. Pakepiname kelias minutes.

4. Ant apkepintos mėsos su daržovėmis pilame pomidorų padažą, išmaišome, minutę pakepinę beriame miltus ir vėl išmaišome. Užpilame verdančiu vandeniu, kad gerai apsemtų, uždengiame dangčiu ir troškiname ant nedidelės ugnies apie 50 minučių, kol mėsa taps minkšta.

5. Iki maisto gaminimo likus 15 minučių suberiame kmynus, gelsvę ir bazilikus. Baigę troškinti, pilame grietinę, išmaišome, jei norime, įberiame pjaustytų šviežių petražolių ar svogūnų laiškų.

Befstrogenas – gardžiai ir paprastai troškinta jautiena pagaminta – skanaus!

jautienos befstrogenas receptas

Nuotraukos: ©Sumani virtuvė