Jaunų burokėlių lapų sriuba – vienas gardžiausių vasaros patiekalų. Su šviežiomis bulvėmis, morkomis, krapais apibarstyta ir grietine pabalinta. O jei vitaminai tiesiai iš daržo, tik tik nuskinti, sultinys iš kaime augintos vištos virtas… Sotus, jaukus, maistingas patiekalas vasaros pietums ar vakarienei, ypač skanus su juodos rupios duonos rieke.
Sultiniui:
- apie 200–300 g vištienos su kaulu
- 1 morkos
- 1 svogūno
- lauro lapo,
- šakelės čiobrelių
- juodų pipirų, druskos
Papildomai sriubai:
- 5–7 bulvių
- šakelės šviežio, šaldyto ar džiovinto baziliko
- 1,5 šaukštelio kmynų
- mažos šakelės šviežios ar džiovintos gelsvės
- 300–400 g jaunų burokėlių su lapais
- krapų, petražolių (nebūtinai)
Verdame burokėlių lapų sriubą – lapienę:
1. Į puodą dedame vištieną, užpilame vandeniu, kad apsemtų su kaupu, ten pat sudedame nuvalytą morką bei svogūną ir užverdame. Užvirus nugriebiame putas, beriame prieskonius ir druską, sumažiname ugnį ir verdame 60 minučių.
2. Mėsą išgriebiame, sultinį perkošiame, vėl užverdame ir sudedame stambiai pjaustytas bulves, dedame baziliko bei gelsvės šakeles, beriame kmynus ir verdame dar 10 minučių. Jei burokėliai jau turi storesnes šaknis, jas nulupame ir taip pat įpjaustome į sriubą.
3. Kai burokėlių lapų sriuba baigia išvirti, sudedame smulkiai pjaustytus burokėlių stiebus su lapais. Paverdame 2–3 minutes. Išjungiame ir suberiame smulkiai pjaustytus krapus ir petražoles, taip pat gabaliukais supjaustytą prieš tai išvirtą vištieną. Užbaliname grietine ir skanaujame vasaros daržo dovanas!
Nuotraukos: ©Sumani virtuvė
Taip pat skaitykite:
„Prieskoniai sriubai – kada ir kokius naudoti“