moliūgų tyrė kaip pagaminti užšaldyti kur panaudoti
» » Moliūgų tyrė – kaip pagaminti, užšaldyti ir kur panaudoti

Moliūgų tyrė – kaip pagaminti, užšaldyti ir kur panaudoti

Moliūgų tyrė yra puikus virtuvinis paruoštukas. Iš jos galima virti sriubas, kepti duoną, pyragus bei keksiukus, sausainius ir net sveikesnius vaflius. Šaldytuve ji išsilaiko iki savaitės, tad verta vienu ypu jos pasigaminti daugiau ir turėti po ranka. Na, o jei rudenį moliūgai virtuvę užplūdo dideliais kiekiais, moliūgų tyrės galime ir užsišaldyti.

Gaminame moliūgų tyrę:

1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių.

2. Moliūgą nuplauname, nusausiname ir supjaustome didesniais, maždaug 300 g gabalais.

3. Išskobiame sėklas, išvalome ir sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

4. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Prieš ištraukdami patikriname šakute, ar moliūgas minkštas.

5. Minkštus moliūgo gabalus atvėsiname ir nulupame žievę. Dedame į elektrinį kombainą aštriais peiliais ir sumalame į tyrę.

Moliūgų tyrę laikome sandariai uždarytame inde, šaldytuve iki 6-7 dienų arba iš karto užšaldome – sudedame į plastikinius maišelius maždaug 2 cm sluoksniu ir užrišame. Tokie maišeliai šaldiklyje taupo vietą.

Nuotraukos: Sumani virtuvė

  1. Beta
    |

    Skanumynas