traški vištiena orkaitėje
» » Traški vištiena orkaitėje

Traški vištiena orkaitėje

Itin gardi traški vištiena gabaliukais – kai reikia greitai paruošiamo patiekalo kasdienei vakarienei ar šventiniam stalui. Vištiena kepama orkaitėje, o ne riebaluose, todėl yra sveikesnė, bet ne menkiau skani. Vienas iš tų gerų patiekalų, kurie patinka visai šeimai.

Reikės:

  • 1,2 kg vištienos krūtinėlės filė
  • 2 didelių kiaušinių
  • 2 šaukštų vandens
  • 1 kupinos stiklinės maltų džiūvėsėlių
  • 5 šaukštų miltų
  • 1,5 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1,5 šaukštelio maltos raudonos saldžiosios paprikos
  • 2 šaukštelių Provanso žolelių arba 1 šaukštelio rozmarinų ir 1 šaukštelio čiobrelių

Gaminame traškią vištieną orkaitėje:

1. Kepimo skardą išklojame folija, kurią pašlakstome aliejumi. Nesvylančios formos iškloti folija nereikia, pakaks pašlakstyti aliejumi.

2. Miltus sumaišome su druska ir prieskoniais.

3. Vištieną supjaustome 2,5 cm storio gabaliukais. Dubenyje išplakame kiaušinius su vandeniu. Į plačią lėkštę suberiame džiūvėsėlius.

4. Dedame vištienos gabaliukus į dubenį, pilame ant jų miltų ir prieskonių mišinį ir kruopščiai rankomis išmaišome, kad kiekvienas gabaliukas apsiveltų tolygiai.

5. Kiekvieną gabaliuką panardiname į kiaušinių ir vandens plakinį, stropiai apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame į paruoštą kepimo formą. Ją pripildę, pusvalandžiui statome į šaldytuvą.

6. Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių. Kepame vištienos gabaliukus 15-25 min., vieną ar du kartus pavartydami, kol jie taps rudi ir traškūs.

Traškią vištieną galime patiekti kaip karštą patiekalą – su bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis, arba, kaip šaltą užkandį.

Nuotrauka:  Sumani virtuvė

2 Responses

  1. Vaida
    |

    oj kaip džiaugiuosi radusi šį receptą. Taip skaniai gavosi… 🙂
    Būtinai gaminsime su šeima dar ir dar. Ačiū Jums.

  2. Sumani virtuvė
    |

    Miela Vaida, labai malonu girdėti 🙂