Svogūnų laiškai turi daugybę mūsų organizmui naudingų medžiagų, tame tarpe ir didelį kiekį vitamino C. Be to – jie puikus prieskonis, galintis lydėti daugelį patiekalų. Todėl užsiauginę svogūnų laiškų, galime pasiruošti ir jų atsargų žiemai – svogūnų laiškus verta džiovinti džiovyklėje arba orkaitėje. Šaltuoju metų laiku jais galėsime gardinti miežių, grikių, sorų, ryžių bei kitas košes, berti į įvairias sriubas ar troškinius. Į minėtus patiekalus džiovintus svogūnų laiškus berkime jiems likus virti keletą minučių.
Džioviname svogūnų laiškus žiemai:
Nuplauname ir nusausiname svogūnų laiškus. Supjaustome kvadratėliais, beriame į džiovyklę (jei neturime specialių padėkliukų, galime suberti ant kepimo popieriaus atkarpos) ir džioviname 35–40 laipsnių temperatūroje apie 5–7 valandas, kol svogūnų laiškai taps traškūs.
Svogūnų laiškus galime sudžiovinti ir orkaitėje – džiovinkime 40 laipsnių temperatūroje. Geriau rinktis programą su vėdinimo funkcija.
Nuotrauka: ©Sumani virtuvė