skaniausia obuolienė su cinamonu
» » Skaniausia obuolienė su cinamonu

Skaniausia obuolienė su cinamonu

Kategorija kasdienė virtuvė, receptai | 0

Gardžiausia skaniausia obuolienė išverdama beriant cinamono – šis prieskonis tiesiog sukurtas draugauti su obuoliais. Jei turime džiovintų žievelių iš ekologiškai augintų apelsinų (prieskoniams rekomenduojame naudoti tik tokių vaisių) ar keletą gvazdikėlių, juos taip pat galime panaudoti suteikiant obuolienei naujų skonio natų. Taip pagardinta obuolienė iš paprastos uogienės palypėja ant gerokai aukštesnio, ypatingos uogienės laiptelio. Supakuota mažuose dailiuose indeliuose, ji gali tapti ir šaunia valgoma dovana Kalėdų ar kita proga.

Cukraus kiekis – mūsų recepte cukraus beriama kiek mažiau, tačiau jei mėgstate saldžiau, arba, obuolienei naudojate rūgščius obuolius, cukraus berkite daugiau.

skaniausia obuolienė žiemai kaip išvirti

Reikės:

  • 2 kg obuolių
  • 700 g cukraus
  • 1,5 šaukštelio cinamono
  • kelių apelsino žievelių, gvazdikėlių (nebūtinai)

Skaniausia obuolienė su cinamonu – verdame žiemai:

1. Obuolius nuplauname ir nusausiname. Išimame sėklalizdžius ir supjaustome poros centimetrų storio riekelėmis. Beriame į puodą, kuriame vėliau virsime ir užpilame cukrumi. Uždengiame ir paliekame nakčiai (galima ir parai). Per tą laiką cukrumi užpilti obuoliai išleis sultis.

2. Kaičiame puodą su obuoliais ir jų išleistomis sultimis ant vidutinės ugnies, beriame cinamono ir apelsinų žievelių bei gvazdikėlių. Kartas nuo karto pamaišydami verdame kol visi obuoliai suvirs į košę. Tai trunka apie 20–30 minučių. Ilgiau virs jei obuoliai bus supjaustyti stambiau. Baigus virti išgriebiame apelsino žieveles.

3. Tik baigusią virti, karštą obuolienę supilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užsukame kelias minutes verdančiame vandenyje pavirintais dangteliais, apverčiame ir paliekame kol atauš. Laikome vėsioje 3–15 laipsnių temperatūroje per žiemą ar kiek ilgiau.

Nuotraukos: ©Sumani virtuvė