greitai paruošiami meliono mocarelos kumpio vėrinukai sumani virtuvė
» » Greitai paruošiami meliono, mocarelos ir vytinto kumpio vėrinukai

Greitai paruošiami meliono, mocarelos ir vytinto kumpio vėrinukai

Melionas ir vytintas Parmos kumpis – klasikinis derinys, kurį papildę mocarelos sūriu galime paruošti lengvų, pikantiškų vėrinukų. Tai tarsi daugelio mėgstamos meliono salotos ant iešmelio. Paprasta paruošti, paprasta patiekti, gaivu ir šventiška.

 40-50 vėrinukų:

  • 50 g vytinto kiaulienos kumpio
  • 20 mini mocarelos rutuliukų
  • 1/3 meliono
  • mažų medinių iešmelių
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

 

Gaminame meliono, mocarelos ir vytinto kumpio vėrinukus:

1. Vytintą kumpį supjaustome piršto pločio, 4-5 cm ilgio juostelėmis. Mocarelos rutuliukus padaliname į 2-3 dalis. Melioną supjaustome 2 cm dydžio gabalėliais.

2. Ant iešmelio veriame gabalėlį meliono, keliskart perlenktą kumpio juostelę, mocarelos sūrį. Vėrinukus apibarstome šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Nuotrauka: Sumani virtuvė