Melionas ir vytintas Parmos kumpis – klasikinis derinys, kurį papildę mocarelos sūriu galime paruošti lengvų, pikantiškų vėrinukų. Tai tarsi daugelio mėgstamos meliono salotos ant iešmelio. Paprasta paruošti, paprasta patiekti, gaivu ir šventiška.
40-50 vėrinukų:
- 50 g vytinto kiaulienos kumpio
- 20 mini mocarelos rutuliukų
- 1/3 meliono
- mažų medinių iešmelių
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame meliono, mocarelos ir vytinto kumpio vėrinukus:
1. Vytintą kumpį supjaustome piršto pločio, 4-5 cm ilgio juostelėmis. Mocarelos rutuliukus padaliname į 2-3 dalis. Melioną supjaustome 2 cm dydžio gabalėliais.
2. Ant iešmelio veriame gabalėlį meliono, keliskart perlenktą kumpio juostelę, mocarelos sūrį. Vėrinukus apibarstome šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Nuotrauka: Sumani virtuvė