» » Paprastas, bet labai gardus moliūgų pyragas su rupiais miltais

Paprastas, bet labai gardus moliūgų pyragas su rupiais miltais

Kepiniai su moliūgais – puikūs: purūs, drėgni, primenantys meduolius ir labai kvapnūs. Toks yra ir šis, paprastai pagaminamas moliūgų pyragas – jaukiai sekmadienio popietei ar kitai progai, kai deserto gamybai tenorime sugaišti menką valandėlę.

Pyragui prireiks moliūgų tyrės, kaip ją pasigaminti, rasite čia. Tyrę galite naudoti tiek šviežiai pagamintą, tiek atitirpintą iš šaldiklio. Patį pyragą taip pat galima užšaldyti – tereikia iškeptą pilnai atvėsinti, įvynioti į foliją ir įdėti į šaldiklį. Čia jis gali būti laikomas iki mėnesio. Panorėjus pasivaišinti, pyragas išimamas iš šaldiklio ir palaikomas kambario temperatūroje 1-2 valandas.

lengvas moliūgų pyragas

 Reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 75 ml neutralaus skonio aliejaus (rapsų ar saulėgrąžų)
  • 150 ml kefyro
  • 100 g cukraus
  • 240 g rupių kvietinių miltų
  • 1,5-2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • žiupsnis muskato riešuto
  • 160 ml moliūgų tyrės

Gaminame paprastą, bet labai gardų moliūgų pyragą su rupiais miltais:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių.

2. Kiaušinius, aliejų, kefyrą ir cukrų supilame į dubenį ir neplakdami išmaišome.

3. Rupius kvietinius miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.

4. Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių-kefyro-aliejaus-cukraus mase, įdedame moliūgų tyrę ir vėl išmaišome.

5. Pyrago formą patepame aliejumi ar sviestu ir supilame tešlą.

6. Paprastą moliūgų pyragą kepame 40-45 minutes, ar iškepęs, patikriname mediniu pagaliuku – ištraukus jis turi būti sausas.