avienos šonkauliai paprastai ir skaniai
» » Avienos šonkauliai paprastai ir skaniai

Avienos šonkauliai paprastai ir skaniai

Avienos šonkauliukai, kaip ir kitos avienos ar ėrienos dalys, orkaitėje itin gardžiai iškeps, jei kepsime uždengtame inde. Tokiu būdu mėsa pasitroškina, tampa minkšta, lengvai atskiriama nuo kaulų ir labai skani. Neturint kepimo indo su dangčiu, avieną kepkime uždengę folijos lakštu ar specialioje kepimo rankovėje.

Reikės:

  • 1,2 kg ėrienos šonkaulių
  • 4 skiltelių česnako
  • 1,5 šaukštelio druskos
  • 1,5 šaukštelio Provanso žolelių arba 1,5 šaukštelio čiobrelių ir rozmarinų mišinio
  • 3 šaukštų rapsų ar saulėgražų aliejaus
  • 1 šaukšto balzamiko acto

Garnyrui:

  • bulvių, druskos, Provanso žolelių.

Gaminame avienos šonkaulius paprastai ir skaniai:

1. Česnako skilteles sutraiškome, sumaišome su druska, žolelėmis, aliejumi ir bazliko actu. Gautu mišiniu įtriname avienos šonkauliukus ir paliekame pasimarinuoti bent 1 valandai, o galima palikti ir 1–2 dienoms.

2. Dedame avienos šonkauliukus į kepimo indą, būtinai jį uždengiame ir kepame 175 laipsnių orkaitėje apie pusantros valandos. Likus kepti 45 minutėms, sudedame nuluptas ir druskos bei žolelių mišiniu apteptas bulves. Likus kepti 10 minučių, dangtį galime nuimti, kad mėsa ir bulvės kiek apskrustų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *