kaip šaldyti pomidorus sumani virtuvė
» » Kaip šaldyti pomidorus?

Kaip šaldyti pomidorus?

Šaldyti pomidorai nepakeičiami verdant sriubas, troškinius ar įvairius padažus. Tai puikus būdas išsaugoti naminių pomidorų vitaminus žiemai – tiems atvejams, kai šiltnamyje šakos lūžta nuo derliaus, giminės ir draugai apdalinti, o pomidorai vis tiek plūsta į virtuvę.

Pomidorus galima sušaldyti ir supjausčius kubeliais, tačiau paprastesnis būdas – sutrinti juos į tyrę. Šaldyta pomidorų tyrė į sriubas ar troškinius gali būti dedama neatšildyta.

Pomidorų tyrę galime šaldyti maišeliuose, juos suplojant iki kelių centimetrų aukščio, kad užimtų mažiau vietos šaldiklyje (detaliau skaitykite „kaip šaldyti moliūgų tyrę“), arba, galima užšaldyti keksiukų formelėse. Gausime patogias, nedideles tyrės porcijas, kurias bus patogu naudoti šaldiklyje laikant plastiko maišelyje arba dėžutėje.

Šaldome pomidorus žiemai:

1. Pomidorus nuplauname ir supjaustome stambiomis skiltelėmis. Keksiukų formą išklojame silikoniniais arba kokybiškais popieriniais (jie tikrai nusiima!) keksiukų sijonėliais.

2. Dedame skilteles į virtuvės kombainą ir sutriname iki vientiso tyrės. Jei norime, galime kartu sutrinti česnako skilteles, baziliko lapelius, įdėti druskos – turėsime pikantiškų pomidorų paruoštukų.

3. Išpilstome tyrę į keksiukų formeles ir paliekame šaldiklyje bent kelioms valandoms.

4. Tyrei užšalus, išimame ją iš keksiukų formos, nuimame sijonėlius ir šaldytus pomidorų tyrės „keksiukus“ sudedame norimoje talpoje atgal į šaldiklį.

Nuotraukos: Sumani virtuvė

riekelėmis šaldyti pomidorai sumani virtuvėTaip pat skaitykite:

„Kaip pomidorus šaldyti riekelėmis?“