» » Omleto suktinukai su kumpiu – užkandis išvykai į gamtą

Omleto suktinukai su kumpiu – užkandis išvykai į gamtą

Kategorija kasdienė virtuvė, receptai | 2

Omleto suktinukai – puikus užkandis iškylaujant gamtoje. Kiaušiniai ir kumpis – paprasta, skanu ir sotu, kas ypač aktualu gryname ore – juk čia išalkstame kaip niekad greitai! Iškylaudami suktinukus valgysime šaltus, tačiau šį patiekalą verta pasigaminti ir šiltą – kaip sočius savaitgalio pusryčius.

 Reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 40 g miltų
  • 70 g tarkuoto sūrio
  • 330 ml pieno
  • krapų, svogūnų laiškų
  • pipirų, druskos
  • 200 g virto kumpio riekelėmis

Gaminame omleto suktinukus su kumpiu:

1. Didesnę, maždaug 40×40 cm kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir patepame riebalais.

2. Miltus išmaišome 100 ml pieno iki vientisos masės. Kitame inde išplakame kiaušinius. Į juos pilame miltų ir pieno mišinį, likusį pieną, beriame sūrį, druską, pipirus, smulkintus krapus su svogūnų laiškais ir išmaišome.

3. Pilame gautą mišinį į paruoštą kepimo skardą ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15-20 minučių, kol omletas iškepa.

4. Ištraukiame skardą iš orkaitės ir apverčiame ant kepimo popieriumi padengto stalo. Apdėliojame kumpio riekelėmis ir dar karštą susukame. Jei norime – valgome iš karto: šiltą, suraikytą riekelėmis, arba, jei ruošiame kaip šaltą užkandį – įvyniojame į popierių (sudūrimo vieta į apačią) ir dedame į šaldytuvą – šiuo atveju riekelėmis supjaustysime prieš valgydami.

Nuotrauka: Sumani virtuvė

2 Responses

  1. Erika
    |

    Tikras skanumėlis 😉 Nors tokius gaminau savo gimtadienio šventei, o ne iškylai. Puikiai tiko ir labai greitai dingo nuo stalo 🙂

  2. Sumani virtuvė
    |

    Smagu girdėti!