Omleto suktinukai – puikus užkandis iškylaujant gamtoje. Kiaušiniai ir kumpis – paprasta, skanu ir sotu, kas ypač aktualu gryname ore – juk čia išalkstame kaip niekad greitai! Iškylaudami suktinukus valgysime šaltus, tačiau šį patiekalą verta pasigaminti ir šiltą – kaip sočius savaitgalio pusryčius.
Reikės:
- 4 kiaušinių
- 40 g miltų
- 70 g tarkuoto sūrio
- 330 ml pieno
- krapų, svogūnų laiškų
- pipirų, druskos
- 200 g virto kumpio riekelėmis
Gaminame omleto suktinukus su kumpiu:
1. Didesnę, maždaug 40×40 cm kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir patepame riebalais.
2. Miltus išmaišome 100 ml pieno iki vientisos masės. Kitame inde išplakame kiaušinius. Į juos pilame miltų ir pieno mišinį, likusį pieną, beriame sūrį, druską, pipirus, smulkintus krapus su svogūnų laiškais ir išmaišome.
3. Pilame gautą mišinį į paruoštą kepimo skardą ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15-20 minučių, kol omletas iškepa.
4. Ištraukiame skardą iš orkaitės ir apverčiame ant kepimo popieriumi padengto stalo. Apdėliojame kumpio riekelėmis ir dar karštą susukame. Jei norime – valgome iš karto: šiltą, suraikytą riekelėmis, arba, jei ruošiame kaip šaltą užkandį – įvyniojame į popierių (sudūrimo vieta į apačią) ir dedame į šaldytuvą – šiuo atveju riekelėmis supjaustysime prieš valgydami.
Nuotrauka: Sumani virtuvė
2 Responses
Erika
Tikras skanumėlis 😉 Nors tokius gaminau savo gimtadienio šventei, o ne iškylai. Puikiai tiko ir labai greitai dingo nuo stalo 🙂
Sumani virtuvė
Smagu girdėti!